21 May 2010

eh..eh..

12.30am jumaat
ngantok
tengok lah blog putri noratiqah
then
waaa....
teekejut aku

sila lihat gambar ini
kelihatan iris nana dan fara zaza

muka aku lah
ati mula riang
muke makin seri
ati makin senang
perot rasa kenyang
otak langsung tak berfungsi


p/s : gambarmu di sini jua =p

16 May 2010

kagumi


Salahudin al-ayubi
saya kami beliau
sifat berani dan pintar
ketika berperang dan memimpin kerajaan


p/s : palestin

14 May 2010

hari pertama

Hari Pertama kerja
mood penat
hati puas

chow =)

13 May 2010

Al-Fatihah

Al - Fatihah
buat
Allahyarham Ust. Ashaari Muhd
pengasas Al-Arqam

semoga roh Allahyarham
di tempatkan di kalangan orang-orang yang
beriman dan beramal soleh

p/s : hidup perlu belajar, berilmu & beramal

berakhirnya Adamaya

pejam celik
bukak tutup
habis da episod yang terakhir
ADAMAYA

Adam yang ingin
berpisah
akhirnya mengubah keputusannya
kerana akhirnya 
Maya sedar akan kesilapannya selama ini
Dani pula menjadi gila
setelah cinta di tolak oleh Maya
bee...bee..bee..
hahahahaha



p/s : senang melihat telatah Amani =)

tahniah

TAHNIAH
buat skuad Piala Thomas Malaysia
yang berjaya
melangkah ke peringkat
separuh akhir
setelah menewaskan
kuasa badminton Eropah, Denmark
3-2

semoga kejayaan ini tidak terhenti di sini sahaja
selamat maju jaya

p/s : cemas juga tengok aksi mereka

11 May 2010

emosi

ikut HATI mati
ikut NAFSU lesu
jadi
kau fikir kau bijak
kau fikir kau hebat
kau fikir kau megah

mari sini
buku bertemu ruas
kuku besi
kini dijilat api
lihat
sapa gagah sapa berani
kau kata mana ketuanan Melayu 
tapi
lihat kini kau yang memalukan
Melayu
jatuhkan sesama Melayu

usah bicara tentang perjuangan
jika kau sendiri takut di jilat api
kebenaran suatu masa akan muncul jua
lihat
tunggu
siapa benar
siapa salah


salam reformasi

p/s : pandangan peribadi

buatmu

10 May 2010

tapi

kau kaya
kau berharta
tapi sayang kau sombong

kau kacak
kau lawa
tapi sayang kau sombong

kau pandai
kau bijak
tapi sayang kau sombong

kau punyai pangkat
kau punyai pengaruh
tapi sayang kau sombong

kau tinggi
kau megah
tapi sayang kau sombong

ini semua engkau yang punya
hiduplah engkau dengan
sifat SOMBONG

p/s : cermin diri sebelum berkata

09 May 2010

buat rakan

cuti sudah
balik Melakanya belum
penantian yang tidak pernah terhenti
kini tamat sudah perjalanan
aku sunyi kini tanpa siapa di sisi
ku ratapi tapi tiada apa berubah
kejap ke kiri kejap ke tepi
kejap di atas kejap di bawah..
ah.....bosan!

ku susuri masa di Seri Iskandar
seorang diri..
erm......
aku pikir
ada kala baik kita berteman
dan ada kala sebaliknya..
itu memang lumrah

aku bosan tanpa teman
BOSAN!!
kini aku melayari internet
dengan jiwa yang kosong
sayu
pilu
ohhhhhh..

walaupun kadang-kadang perangai aku macam palat
tapi korang still le terima aku lagi
terima kasih kawan-kawan
salah silap
aku hanya manusia biasa
buat rakan-rakan yang banyak membantu..terima kasih

adam

tajul

usin

ieqa

topek

kasim

milo


kery

pie

achik

zaid

kemboja

wan

benjo


raimie


ayep


fara zaza


nadia foo


rakan HD4B


terima kasih semua
walau secara langsung atau tidak

p/s : juga pada rakan HD4A

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu
Enon Bte Othman
saya sayang awak sangat
saya baik, awak layan
saya nakal, awak layan
saya sakit, awak ubatkan
segala-segalanya memang awak la yang terbaik buat saya.
saya tahu saya banyak salah
dengar katanya tidak
degil lagi la
minta maaf
awak la harta yang saya masih ada
hilang awak tiada  penganti
ayah da lama pergi
adik-beradik tiri..ermmmmmmmm
tak pa la
saya bahgia idup dan punyai awak sebagai
IBU
saya

p/s : syurga bawah telapak kaki ibu

05 May 2010

senyum

Manis wajahmu kulihat di sana,
Apa rahsia yang tersirat,
Tapi zahirnya dapat kulihat,
Mesra wajahmu dengan senyuman.

Senyuman...senyuman
Senyum tanda mesra,
Senyum tanda sayang,
Senyumlah sedekah yang paling mudah,
Senyum di waktu susah,
Tanda ketabahan,
Senyuman itu tanda keimanan.

Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah
Hati yang gundah terasa tenang,
Bila melihat senyum hatikan tenang,
Tapi senyumlah seikhlas hati,
Senyuman dari hati jatuh ke hati.

Senyumlah senyumlah
Senyumlah seperti Rasulullah,
Senyumnya bersinar dengan cahaya,
Senyumlah kita hanya kerana Allah,
Itulah senyuman bersedekah.

Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah
Itulah sedekah yang paling mudah,
Tiada terasa terhutang budi,
Ikat persahabatan antara kita,
Tapi senyum jangan disalah guna.

Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah


Senilagu: Farihin Abdul Fatah
Senikata: Zarie & Che Amran
Hakcipta senilagu & senikata: Raihan Cipta

p/s : malam tadi kenyang ada BBQ =)

04 May 2010

habis sudah

salam hujung semester
aku tarik nafas dalam
aku hembus dengan perlahan

1.asses PIC258   -sudah
2.asses PIC255   -sudah
3.asses PIC256   -sudah
4.asses PIC257   -sudah
5.paper ATH265 -sudah

akhirnya tamat sudah semester 4 tahun ke-2

GILE BEST & HEAVENNNNN!!!!

tapi next sem ada cabaran yang bakal menjelma
so, JAGA-JAGA!!
belajar Mohammad Aznorashiq Bidin
jangan malas-malas

p/s : sayang Ibu aku

penerang hati



semoga dapat menjawab kertas ujian dengan berjaya
ATH265 & sewaktu dengannya

p/s : usaha.doa.tawakal

03 May 2010

terima kasih sahabat

tq coz hargai aku
aku tahu selama nie aku banyak salah silap dengan kau..
minta maaf jika selama kita bersahabat
aku ada menyinggung hati
termakan harta
dan sebagainya..
terima kasih sahabat


p/s : curi dari blog kery

cinta



Dalam perca-perca kenangan cinta, aku teringatkan titik permulaan aku mengenali diri mu. Beginilah cinta, mewarnai kehidupan kita semenjak kecil sehinggalah kita dewasa. Aku sering mengharapkan agar kau kekasih ku menoktahkan kebimbangan diri ini dalam percintaan. Mari kita buktikan pada dunia bahawa cinta kita ini suci dan abadi. Aku pegang erat janji mu, kita menuju gerbang cinta sejati. Jangan biarkan cinta ini karam di lautan sepi. Jangan biarkan kemenangan berpihak kepada mereka yang menjadikan cinta kita sebagai bahan perjudian. Mereka semua tidak berhak menilai percintaan kita, kerana rasa kasih dan sayang yang kita kongsi bersama ini hanyalah kita yang mampu memahaminya.

Kau umpama sekuntum mawar, cantik menawan dengan haruman lalu datang sang kumbang menyapa, memberi kasih menitip sayang lalu bermulalah suatu episod cinta agung antara kita.

Cinta ini umpama secawan madu dengan hempedu. Dilimpahi dengan kemanisan tetapi juga dipenuhi dengan pancaroba. Jika kita ingin merasai kemanisannya, jangan lupa untuk bersedia merasai kepahitannya juga.

cinta itu ada kala indah tapi jika ada masalah, hadapinya dengan tabah

p/s : nasihat orang tapi AKU pon sama


02 May 2010

renew road tax

23hb road tax moto aku mati.
itu cerita asalnya.
aku call la ibu aku cakap "bu, renew roadtax moto bu, da mati la"
nada aku time nie sayu jer..
bukan minta simpati tapi ni bermaksud aku tak le keluar dari ini tempat
namanya seri iskandar..err
and ibu aku pon says "ok, nanti ibu tolong"
dalam hati aku kata "YES"
wehuuuuuu..hahaha
and selang beberapa hari ibu aku call
"nol, moto kau nie kene saman ker?"
aku pon
"ha?mana ada, yang dulu tu da bayar la"
ibu kata "yeker??"
and lama-lama dia cakap "nanti ibu try lagi" 
and aku pon tunggu la...
TIBA-TIBA
ibu aku call "nol, ko memang kene saman la"
"bis camner nanti nak bawak balik motor kat Melaka?"
aku bertanya..
"tak pa..kat uma ada motor lain"
mak ai...haha..ada motor lain
wehuuu...
esoknya aku tanya la member aku namanya kasim
"sim, ko tau tak camner nak check saman guna sms?"
kasim dengan macho hulur hp dia and cakap
"ko taip Polis saman no i.C and send kat 32728"
and selang beberapa minit result dia keluar
JENG-JENG
kimak aku ada kene saman?
RM0.50
90062204****
Terdapat 1 saman berjumlah RM200.00 sehingga 01/05/10
perghh..bila pulak aku kene saman nie ha...patot tak le renew roadtax..
and aku pon call ibu aku
"ha, tu la..saman apa tu?sapa nak bayar tu?ha?"
"erkkkk..nanti orang bayar la...errkkkk"
lama-lama ibu aku diam la tu..paham-paham jerla
so, conclusion dia jangan moto laju-laju cam budak bawah nie

gambar ini hanya hiasan semata-mata

moral : jangan jadi macam TAZUL..haha

100 Manusia Berpengaruh Di Dunia

Senarai 200 manusia yang berpengaruh di dunia




Lady Gaga
Kim Yu-Na
Jeff Bridges
Hillary Clinton
Nicolas Sarkozy
James Cameron
Muammar Gaddafi
Sandra Bullock
Sarah Palin
Lindsey Vonn
Nancy Pelosi
Han Han
Paul Volcker
Michelle Obama
Scott Brown
Nicole "Snooki" Polizzi
Roger Ailes
Dave Eggers
Beyoncé
Conan O'Brien
David Chang
Dan Coudreaut
Catherine Ashton
Arne Duncan
Neil Patrick Harris
Barack Obama
T-Bone Burnett
Mo'Nique
Tiger Woods
Kathryn Bigelow
Oprah Winfrey
Taylor Swift
Rahm Emanuel
Alec Baldwin
Stephen Colbert
Ellen DeGeneres
Jay Leno
The Lost Creators
Seth MacFarlane
Jon Stewart
Matthew Weiner
Dennis Crowley
The Penny Arcade Co-Creators
Peter Molyneux
Bill Clinton
Neil Gaiman
Marissa Mayer
Rain
Pete Cashmore
Manmohan Singh
Sheik Khalifa bin Zayed al-Nahayan
Apolo Ohno
Michael Lewis
Grant Achatz
Billy Graham
David Boies and Theodore Olson
Banksy
Susan Boyle
Simon Cowell
Cheryl Cole
Vivienne Westwood
Ferran Adrià
Manny Pacquiao
Meghan McCain
Timothy Geithner
Stanley McChrystal
Annise Parker
Glenn Beck
Joe Lieberman
Bode Miller
Olympia Snowe
Eric Cantor
Mike Mullen
Ron Paul
Rahul Singh
Paul Farmer
Mitt Romney
Atul Gawande
Betty White
Jane Lynch
Jimmy Fallon
Lea Michele
Jeff Zucker
Bristol Palin
Emma Watson
Greg Mortenson
Meryl Streep
Drew Brees
Roger Federer
Adam Lambert
John Madden
Kaká
Elizabeth Warren
Harvey Weinstein
Kanye West
Dana White
Tim White
Kristen Wiig
Marc Jacobs
Johanna Sigurdardottir
Shah Rukh Khan
Tim Westergren
Elizabeth Gilbert
Temple Grandin
Gabourey Sidibe
Drew Pinsky
Prince
Rachael Ray
Jason Reitman
Clint Eastwood
Kim Clijsters
Rupert Murdoch
Rachel Maddow
Ricky Gervais
Jerry Seinfeld
Yukio Hatoyama
Robert Pattinson
Amy Poehler
Arnold Schwarzenegger
Carlos Slim Helú
Sonia Sotomayor
Anna Wintour
Mehmet Oz
Warren Buffett
Mark Carney
Bill and Melinda Gates
Michael Sherraden
Steve Jobs
J.T. Wang
Dominique Strauss-Kahn
Lawrence Summers
Kathleen Merrigan
Lisa Jackson
Michael Pollan
Christine Lagarde
Angela Merkel
Tidjane Thiam
Bo Xilai
Wang Qishan
Liu Xiaobo
Danica Patrick
Robin Li
Lee Kuan Yew
Preity Zinta
Shirin Ebadi
Serena Williams
Jimmy Kimmel
Zahra Rahnavard
Jean-Max Bellerive
Hugo Chávez
Luiz Inácio Lula da Silva
Samuel Alito, Jr.
Cory Booker
Ben Bernanke
Andrew Breitbart
Evan Bayh
Peter Orszag
Akio Toyoda
Lloyd Blankfein
Chetan Bhagat
Suzanne Collins
Andy Samberg
Elton John
Jaron Lanier
Patti Smith
Ben Stiller
Zaha Hadid
Chelsea Handler
Tim Gunn
Renzo Piano
Ashton Kutcher
Joannie Rochette
Jasper Schuringa
J.J. Abrams
Judd Apatow
Neill Blomkamp
Alex Rodriguez
Bradley Cooper
Sachin Tendulkar
George Clooney
Zach Galifianakis
Diane Nelson
Zoe Saldana
Quentin Tarantino
Richard Goldstone
Recep Tayyip Erdogan
Mary Karr
Salam Fayyad
Benjamin Netanyahu
Mir-Hossein Mousavi
Anwar al-Awlaki
Cristiano Ronaldo
Didier Drogba
Thierry Henry
Joseph (Sepp) Blatter
Tomoaki Kato
Edna Foa
Jenny McCarthy
Elon Musk
Saad Hariri

p/s : Anwar Ibrahim pernah tersenarai dalam carta The 2008 TIME 100

kenangan

orang selalu kata nanti benda nie akan jadi kenangan.
so, ini gambar buat aku terkenang budak-budak sekolah aku dulu,
1 sekolah, 1 asrama and now semua boleh kata jadi manusia la.
nakal and jahat mana pun kami, kami tetap study coz masa depan tu penting beb!
batch kami la yang selalu kene kutuk and perli
tapi wat rilek suda.

time kat hotel seri malaysia

susah senang pahit getir lalui sama-sama.
memang dulu sekolah aliran agama tapi aku pun da macam
jauh jer menyimpang..hehe
orang kata budak sekolah agama nie nakal-nakal..
orang kata la tapi depends pada individu tu la..
selalu if yang jahat lebih nampak dari baik
bak kata pepatah melayu
" kerana nila setitik rosak susu sebelangga "

p/s : SMKA Tun Perak batch 2003-2007

cintaku kembali


gambar time budak-budak

terima kasih sayang kerana terimaku kembali
ketawa, marah, gurau saya suma kerana saya sayang awak.
awak tahu saya sayang awakkan?
jadi biar kita laluinya bersama
fikir dengan akal bukan dengan hati
mungkin silap itu lumrah tapi kurangkan boleh jadi mudah
kurang buruk baik jahat itu adat
yang penting kepercayaan dan keikhlasan
permulaan SABAR adalah PAHIT tetapi MANIS akhirnya

p/s : i love u so much Putri Noratiqah Ismail